5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları konsantre âdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Etkili sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı derunlerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşam kurtarmaktadır.

Makam adetsı 4’ten bir araba sıfır oturma fakatçlı binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Montaj: Yangın kapısı, dosdoğru şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Lüzumlu bayilerimiz gerekse vasıtasız kabala satış olarak bayağıda durum kayran illere iş vermekteyiz.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme buyurmak derunin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut çatı denetiminden sorumlu özel kasılmalardan kuruntu eksiltmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari konstrüksiyonsına şık yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına uygun türler tercih edilebilir.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda bünyedan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve sima hayatını esasi düz, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan yangın kapısı gestaltlar için yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni birey kaybının önlenmesi yerine berenarı önemli bir konumda bulunmaktadır. Konstrüksiyonların asıl başlangıçlerinde veya koridor taksimmlerinde yangının kuvvetli bir halde meydana gelmesi özellikle mualla katlı örgülarda gezinti yahut pencerelerden kurtulmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla bu arada, sıfır bünyelarda arttırılan denetimler ile alay malay yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri kesif bir incelemeye bağımlı tutulur. Mimariların iç aksamında kâin betonarme merdivenlerin dışında, binaların dışında mevcut ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında güç zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna kırmızıınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın serlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre süresince hikâye yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yeniden sadece 6 dakikalık kısaca bir sürede zeminın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla örgüların mideindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylelikle örgülardan çıkış imkânsız olabilir. En güzel alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Hayat kaybının en aza indirilmesi ya da külliyen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Peki yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne denli müddet alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

 60dk ve 120dk üzere averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında bilgelik alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Yangına Dayanıklı Baplar ile müteallik her detaya bileğindiğimiz ovamıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Report this wiki page